Finansinis stresas

Viename, ar kitame gyvenimo etape, daugumas mūsų, jaučiame didelį stresą dėl pinigų. Ar tada, kai reikia sudurti galą su galu, ar kai reikia grąžinti skolą, ar dėl didėjančių šeimos išlaidų, arba pergyvendami dėl nepakankamų santaupų senatvei. Taip pat, tai gali būti stresas dėl tam tikro finansinio sprendimo, kai pergyvename, kad neprarastume sunkiai uždirbtų pinigų. Bet taip pat gali būti, kad turime iš kartos į kartą paveldėtus pasąmonės įsitikinimus ir pinigų fobiją.

Kad ir kokia būtų priežastis, tas spaudimas, kuris lydi finansinį stresą, gali būti tiesiog viską užgožiantis – jis gali įtakoti mūsų santykius, miegą ir sveikatą. Jis gali apimti visus gyvenimo aspektus – neleisti susikaupti, galvoti ir tiesiog funkcionuoti.

Tokioje būklėje labai lengva nugrimzti į blogiausios įmanomos situacijos projektavimą ateityje ir fantazijas, kad tai niekada nesibaigs. Žinoma, tokiu būdu jaučiamės dar blogiau. Todėl daugumas žmonių  pradeda visko vengti: skambučių iš tiekėjų, sunkių pokalbių, savo banko sąskaitų analizės ir pan.

Sunkiausia finansiniam stresui pažiūrėti tiesiai į akis

Aišku, sunkiausia yra šiam finansiniam stresui pažiūrėti tiesiai į akis, būti dabartyje, daryti tai, ką galime ir tvarkytis su situacija. 

Šią sunkią patirtį galima palengvinti į viską pažvelgus per meditacijos linzes.

Meditacija negali mūsų padaryti turtingais, arba ištirpdyti skolų, bet ji gali mums išugdyti sąmoningumą, kuris padės pakoreguoti savo požiūrį į finansus ir sumažins įtampą. Sumažėjus įtampai ir stresui, atsigavęs intelektas ir intuicija, padės surasti geriausius įmanomus sprendimus.

Tada, kai negalime pakeisti realios situacijos, galime pakeisti savo požiūrį į situaciją. Kai pakeičiame požiūrį, mūsų santykiai su situaciją pasikeičia ir tai yra galingas pokytis, kai kalbame apie pinigus.