Emocinė ir fizinė sveikata

Kalbant apie sveikatą, reikia pripažinti, kad mes gyvename tokiu laikmečiu ir tokioje visuomenėje, kurioje kūno svarba yra labiausiai pabrėžiama. Žinoma, sveika mityba ir judėjimas bei fiznės treniruotės tikrai labai svarbu ir mes privalome tuo rūpintis.

Tačiau taip pat privalome rūpintis ir savo protu, nes jeigu esame nelaimingi, tai visai nesvarbu kokia mūsų fizinė sveikata ar pasiekimai sporte. Viskas prasideda žmogaus prote, todėl kai esame nelaimingi, tuomet net nepatiriame fizinės sveikatos naudos. Dar daugiau – rūpintis protu reikia ne tik tam, kad būtume laimingesni, kas akivaizdu ir yra svarbiausia, bet taip pat ir tam, kad sugebėtume efektyviau rūpintis savo fizine sveikata. Kai protas aiškesnis ir ramesnis, mūsų fizinis aktyvumas ir sveiko maisto pasirinkimai taip pat yra geresni. Tie dalykai nėra atskiri nuo emocinės būsenos.

Taigi, neužmirškime, kad protą taip pat reikia treniruoti ir prižiūrėti, kaip kad prižiūrime ir treniruojame kūną. Ir net jei tai tik kelios minutės per dieną, raskite šį laiką, pajauskite daugiau vidinės ramybės, sugeneruokite daugiau aiškumo ir tuomet pozityvius sveikatos pokyčius galėsite įgyvendinti visam likusiam gyvenimui.