Laimingi santykiai

Be jokios abejonės sėkmingi ir sveiki santykiai labai stipriai prisideda prie laimės jausmo, bet iš tikrųjų laimės jausmas turėtų būti aukščiau santykių.  Šis jausmas neturi priklausyti nuo jokio kito žmogaus, nuo jokio daikto ir jokios vietos. 

Tai didelis iššūkis, ypač kai mes esame prisirišę prie artimo žmogaus ir kai atrodo, kad mūsų laimės jausmas tiesiogiai priklauso nuo to žmogaus. Dažnai mes tiesiog negalime įsivaizduoti gyvenimo be jo ar be jos.

Tačiau, jei į tai pažiūrėsime atidžiau, pažiūrėsime, kaip formuojasi santykiai – dažnai pamatysime, kad vienas nelaimingas žmogus ieško santykių su kitu nelaimingu žmogumi. Kartais gali atrodyti, kad sudėjus tuos du žmonės, jie taps laimingi. Deja, taip tikrai neatsitiks. 

Laimingi santykiai
Laimingi santykiai

Taip santykiai neveikia – jei sudedi du nelaimingus, negauni vieno laimingo. 

Visų pirma, laimės  jausmą turime rasti savyje. Tik tada galėsime būti pasitikintys ir nepriklausomi nuo kito žmogaus. Ir šis teiginys jokiu būdu neneigia meilės ir rūpesčio, o greičiau atvirkščiai. 

Žinoma, visada sunku išsiskirti ir dažnai tai sudaužo širdį. Tačiau, neužmirškime, kad pilnatvę mes turėtume jausti ir be kito žmogaus. Šis jausmas turėtų būti aukščiau. Ir tuomet, kai šį jausmą atsinešime į santykius, tai santykius tik dar labiau sustiprins.