Kodėl pasipriešinimas tam, ko negalime kontroliuoti, sukelia stresą?

Streso valdymas kursai
Streso valdymas

Kai kurie žmonės galvoja, kad gyvenimas privalo būti toks, kokio jie nori, o ne toks, koks yra. Bet būtent dėl to jie kenčia ir būtent tai sukelia stresą, įtampą ir nerimą.

Gali atrodyti, kad jei aš priimsiu gyvenimą, tokį, koks jis yra, tai niekas niekada nepasikeis – aš netobulėsiu, aš nesusikursiu gerovės ir neturėsiu savo krypties gyvenime. 

Bet taip nebus, jei aš susitelksiu į tai, kas priklauso nuo manęs, į tai, ką aš galiu kontroliuoti ir tokiu būdu kursiu palankias aplinkybes sau ir aplinkiniams.

Gyvenime yra labai daug dalykų, kurių mes niekaip negalime kontroliuoti ir pakeisti, bet labai dažnai vis tiek norime, kad jie būtų kitokie ir todėl priešinamės jiems. Tačiau, dėl pasipriešinimui sunaudotos energijos ir įtampos, mes išsikvepiame tiek prote, tiek kūne, tuomet blogai jaučiamės ir sergame.

Neužmirškime, kad kiekvienas galime išmokti, kaip priimti tai, ko pakeisti negalime. Kaip rasti vidinę ramybę ir lengvumą. Kaip energiją, kurią išaudojame pasipriešinimui, panaudoti tam, ką galime pakeisti, kaip tą energiją panaudoti asmeniniam augimui.

Tam reikia tiesiog išmokti įvairių meditavimo technikų ir jas praktikuoti.