Geriausi meditacijos kursai – asmeninė patirtis

Aišku, galime mokytis iš kitų, būti vedami kitų ir pasisemti įkvėpimo iš kitų, bet galų gale turime patys, per patirtį, sužinoti viską tiesiogiai ir išsklaidyti visas abejones. Šito negalima išmokyti, kaip bet kurio kito dalyko. 

Meditacijos kursas
Meditacijos mokymas

Žinoma, mums reikia žmogaus, kuris jau turi patirties, gali padėti, motyvuoti ir vesti. Bet, kadangi tai yra anapus galvojimo, tai, iš tikrųjų, čia nėra nieko, ką galima mokyti. Kai kalbame apie sąmoningumą ir mokymą, tai yra labiau apie tai, kaip geriau mums priminti, kad pastebėtume, kai protas pradeda klajoti, kaip geriau mums priminti, kad būtume sąmoningi, kaip įgyti daugiau pasitikėjimo būti sąmoningais ir pritaikyti tai kasdieniame gyvenime.

Pradėjus treniruoti protą, labai svarbu suprasti savo vaidmenį ir atsakomybę. Todėl, neužmirškime, kad kažko klausantis, ar su kuo nors  šnekantis, mes galime pasisemti įkvėpimo ir tikrai labai svarbu turėti patikimą mokytoją, kuris parodys teisingą kryptį. Bet galų gale, norėdami žinoti, sąmoningumą turime patirti patys.