Kūrybingumas ir produktyvumas ramiame prote

Kaip kūrybingumas ir produktyvumas susiję su ramiu protu? Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad ramus ir neįsitempęs protas yra neproduktyvus, tačiau būtent toks protas turi didžiausią kūrybingumo ir produktyvumo potencialą.

Kūrybingumas ir produktyvumas

Šiuolaikinio gyvenimo aplinkoje vyksta labai daug įvykių, mes esame tiesiog apsikrovę visokiais įsipareigojimais ir atsakomybėmis, o protas šios aplinkos yra stipriai stimuliuojamas. Kai pradedame medituoti ir protas tampa šiek tiek ramesnis, iš pradžių šis tylos jausmas gali būti šiek tiek trikdantis. Gali kilti mintis, kad vietoj meditacijos galėjome užsiimti kažkokia produktyvesne veikla. Tačiau paradoksas yra tame, kad kai prote randame ramią vietą ir skiriame šiek tiek laiko pabūti toje erdvėje, tai grįžę į kasdienes veiklas sugebame būti vis labiau ir labiau susitelkę, vis produktyvesni ir kūrybingesni. Todėl medituodami mes tikrai nešvaistome laiko.

Tuo tarpu, kalbant apie kūrybingumą, kai sėdime ir galvojame, kad turime kažką sukurti ar turime rasti reikalingą sprendimą, dažniausiai tokiu būdu nepasiekiame savo kūrybinio potencialo ir nerandame geriausių idėjų. Atvirkščiai, dažniausiai tokiu būdu geras idėjas prarandame, nes prote daugybė perteklinio galvojimo, jis yra labai įtemptas ir pilnas trikdžių.

Žinoma, reikia šiek tiek laiko, kad apsiprasti su proto treniravimu, kad minčių chaosas nurimtų ir ištirptų. Bet tada, kai tai ištirpsta, mes pamatome pačias geriausios savo idėjas, kurios egzistuoja anapus minčių. Todėl, kai būname ramioje, tylioje, tuščioje erdvėje, neužmirškime, kad tai yra didžiausia kūrbingumo erdvė ir potencialas.

Mums nereikia ieškoti kažkokio papildomo kūrybingumo, mums reikia paleisti triukšmą, kuris trukdo patirti kūrybingumą.