Vidiniai ir išoriniai konfliktai

Negalime tikėtis sutarimo ir darnos aplinkiniame pasaulyje, jei neturime sutarimo ir darnos savyje bei savo gyvenime. Vidiniai ir išoriniai konfliktai nėra labai skirtingi dalykai. Darna ir sutarimas prasideda nuo savo proto transformacijos. 

Vidiniai ir išoriniai konfliktai nėra labai skrtingi dalykai

Kai aplink save matome daugybę konfliktų, dažnai jaučiamės bejėgiai ir galvojame, kad nieko negalime padaryti. Bet šią energiją galime nukreipti į savo proto treniravimą. Kai pradedame praktikuoti meditaciją, pradedame suvokti, kad visi esame susiję ir visi nuo visų priklausome. Nėra mano ir tavo laimės, yra mūsų laimė, kaip nėra mano ir tavo kančios – yra mūsų kančia.

Jeigu savo asmenyje į aplinką galime įnešti daugiau laimės jausmo, tai ir yra kiekvieno asmeninis indėlis į sutarimą, darną ir laimę pasaulyje. Tai visai nebūtinai yra konkrečių konfliktų sprendimas, bet daro įtaką aplinkiniam pasauliui bendrąja prasme. Nuo šito ir reikia pradėti, tai yra praktiniai žingsniai, kuriuos galime padaryti kiekvienas. Mes ne visada turime galimybę kažką pakeisti, bet visada turime galimybę treniruoti savo protą, rasti darną ir ramybę savo prote, būti santarvėje su savimi ir su žmonėmis aplink save.

Medituodami, mes nesipriešiname prote kylančioms mintims ir jausmams, kultivuojame atvirumo ir geranoriškumo erdvę. Šioje erdvėje leidžiame sau išgirsti mintis, suvokti jas ir paleisti. Leidžiame kilti emocijoms, jas apdorojame ir paleidžiame. Tokiu būdu treniruojant protą mes keičiame ne tik savo gyvenimą, bet taip pat pradedame keisti ir aplinkinių žmonių gyvenimus.