Kaip rūpintis sveikata?

Kaip rūpintis sveikata? Labai svarbu rūpintis ir puoselėti savo kūną, bet lygiai taip pat svarbu rūpintis ir puoselėti savo protą. Kaip dienos bėgyje darome pertrauką tam, kad pavalgyti, lygiai taip pat turime padaryti pertrauką ir pasirūpinti savo protu

Kai kalbame apie sveikatą, reikia pripažinti, kad mes gyvename visuomenėje, kurioje  didžiausias dėmesys yra skiriamas fiziniam kūnui. Be abejonės, teisinga mityba ir fizinis aktyvumas, iš tikrųjų, yra labai svarbūs dalykai ir mes turime tam skirti dėmesį. Tačiau taip pat turime skirti dėmesį ir savo protui, nes jeigu būsime nelaimingi, tai faktas, kad esame sportiški ir fiziškai sveiki net neturės prasmės.

Kaip rupintis sveikata?

Viskas prasideda prote, todėl kai jaučiamės nelaimingi – negalime patirti visos fizinės sveikatos naudos. Visiškai akivaizdu, kad gyvenime pats svarbiausias dalykas yra jaustis laimingais. Be to, kai puoselėjame protą, ne tik jaučiamės laimingesni, bet taip pat ir efektyviau rūpinamės savo sveikata. Kai protas ramesnis ir aiškesnis, tada žymiai didesnė tikimybė, kad ir mūsų pasirinkimai bus naudingesni sveikatai – tai liečia ir maistą bei fizinį aktyvumą. 

Todėl, planuodami savo dieną, savaitę ar mėnesį, tokiu pačiu būdu, kaip rūpinamės kūnu, pradėkime galvoti ir apie proto treniravimą. Net jeigu tai bus tik keletas minučių per dieną – jeigu rasime laiko pasirūpinti, puoselėti, nuraminti ir pažinti savo protą, pasijausime laimingesni.

Taip pat bus aiškiau kokie pokyčiai yra reikalingi, kad būtume sveikesni visą likusį savo gyvenimą.