Kaip efektyviai kilti karjeros laiptais?

Meditacija išugdo savybes ir įgūdžius, kurie padeda žymiai greičiau kilti karjeros laiptais. Ir nesvarbu, ar jūs siekiate karjeros norėdami geresnio atlyginimo, ar daugiau atsakomybės, ar asmeninės įtakos, ar savirealizacijos.

Jei dalyvaujate šiose koropratyvinėse lenktynėse ir kaip įmanoma greičiau stengiatės judėti pirmyn – meditacija gali jums suteikti didelį pranašumą. Tai gebėjimas paleisti stresą, kuris, kaip jūs žinote konkuruojančioje verslo aplinkoje yra visada labai aukštas.  

Meditacija suteikia žymų pranašumą

Šios meditacijos savybės gali jums padėti kilti karjeros laiptais greičiau ir efektyviau už bendradarbius, kurie nemedituoja:

  • Meditacija lavina gebėjimą susitelkti ir išlaikyti dėmėsį. Jei nesugebate išlaikyti dėmesio iki užduotis bus sėkmingai įvydyta, jums paprasčiausiai nepavyks pasiekti aukštumų korporatyviniame pasaulyje. Meditacija, ypač sutelkto dėmesio technika, išvysto tokį gebėjimą susitelkti, kuris kaip lazeris gali judėti kiaurai per trikdžius ir padėti greitai, bei produktyviai įvykdyti projektus ir užduotis.
  • Meditacija treniruoja objektyvumą, šaltakraujiškumą ir aiškumą. Kai gebate objektyviai įvertinti bet kurią verslo situaciją, jūsų vertė kompanijos atžvilgiu, išauga dramatiškai. Meditacija padeda išvystyti vizijos aiškumą, o įtemptose situacijose garantuoja šaltakraujiškumą. Tai yra esminiai pranašumai korporatyviniame pasaulyje.
  • Meditacija gerina produktyvumą. Nesvarbu, ar jūs praktikuojate Mindfulness meditaciją, ar ZEN meditaciją, ar bet kokią kitą meditacijos versiją – bet kuriuo atveju būsite žymiai produktyvesni.
  • Jūsų problemų sprendimo ir gebėjimo priimti sprendimus įgūdžiai bus žymiai stipresni. Nesuskaičiuojama galybė tyrimų patvirtino, kad pagerės jūsų mentaliniai sugebėjimai ir atmintis. Be to, tai iki minimumo sumažins galimybę atsirasti psichinės sveikatos problemoms. Kitaip šnekant, jūsų sugebėjimas spręsti problemas ir priimti išmintingus sprendimus – išsiplės.
  • Meditacija pagerina socialinius ir emocinius įgūdžius, nes treniruoja smegenis būti mažiau reaktyviais ir atsakyti objektyviai, bei sąmoningai. Tyrimai rodo, kad labiau tikėtina, jog į lyderių pozicijas bus pasirinkti tie darbuotojai, kurių socialiniai ir emociniai įgūdžiai yra tvirtesni.
  • Meditacija išmoko paleisti emocinį ir fizinį stresą ir tai ko gero geriausiai žinoma reguliarios meditacijos praktikos nauda. Kad ir kokią meditacijos praktiką bepasirinktumėte – jūs patirsite mažiau streso. Tai reiškia, kad praleisite mažiau darbo laiko, kad patirsite mažiau streso ir nerimo vykstant į darbą, o jūsų gebėjimai konkuruoti verslo aplinkoje bus žymiai geresni už jūsų bendradarbių.