Kaip susidraugauti?

Kaip susidraugauti? Medituodami mes susidraugaujame. Mes visų pirma susidraugaujame su savo protu, įskaitant visas neurozes, o tai savo ruožtu sudaro galimybę turėti geresnių draugų išoriniame pasaulyje.

Kai mokomės medituoti dažnai būname supažindinami su šia idėja.  Ir tai yra labai gera ir naudinga idėja, nes pradžioje nėra lengva lengvai jaustis ir būti taikoje su savo protu. 

Kaip susidraugauti?

Neretai protas būna labai sunkus ir iššaukiantis, panašiai, lyg pas mus užsibūtų sudėtingas svečias. Tačiau, mes neturime kur eiti ir negalime pabėgti nuo savo proto. Taigi, vienintelis kelias, tai surasti būdą kaip bendradarbiauti su savo protu. Ir pats geriausias būdas tai daryti, yra supratimas. Tam tikra prasme, tai draugystė su tomis iššaukiančiomis mintimis, emocijomis ir jausmais.

Ir kai išmokstame tai daryti, atsiranda suvokimas ir mes pripažįstame, kad tokie patys dalykai vyksta visų žmonių protuose. Aišku, kažkokiais aspektais mes esame unikalūs, tačiau protas yra protas. Kiekvienas žmogus patiria tokius pačius ar panašius iššūkius. 

Taigi, kai su tais sunkiais ir iššaukiančiais savo proto aspektais susidraugaujame, tuomet kai matome tokius ar panašius dalykus aplinkinių žmonių protuose, mūsų tai nešokiruoja ir mes netampame perdėm reaktyvūs. Ir kartais galbūt net nesipriešiname, o vietoj to jaučiame daugiau supratimo, daugiau empatijos ir daugiau geranoriškumo kitų žmonių atžvilgiu.