Kaip išgirsti kitus?

Kaip išgirsti kitus? Jeigu norime mėgautis vidine ramybe, jeigu norime, kad su aplinkiniais žmonėmis pagerėtų santykiai, turime rūpintis ne tik tuo, kad kūnas būtų sveikas, bet taip pat ir tuo, kad protas būtų ramus ir aiškus. 

Iš vienos pusės, kai medituojame, mes mėgaujamės laiku, skirtu sau, bet iš kitos pusės, tai yra galimybė susitaikyti su savimi ir sugrįžti į vidinę ramybę. Meditacijos metu nurimsta mintys ir šiek tiek sulėtėja protas. Labai svarbu, kad tam rastumėme kelias ar keliasdešimt minučių kiekvieną dieną. Ir nors tai yra tik labai maža dienos dalis, šis laikas vaidina svarbų vaidmenį visoje likusioje dienos dalyje ir likusiame gyvenime. Daugumas mūsų kasdieniame gyvenime esame tarp žmonių, bendraujame ir palaikome įvairius santykius. 

Kaip išgirsti kitus?

Medituodami mes išeiname iš įtampos ir nerimavimo ciklo ir todėl prote atsiranda šiek tiek daugiau aiškumo. Mes tampame mažiau reaktyvūs ir įvairiose situacijose su kitais žmonėmis gebame žengti žingsnį atgal, mūsų atsakas yra meistriškesnis, nes prote turime daugiau erdvės ir matome platesnę perspektyvą. Mes sugebame geriau išgirsti ką kiti nori mums pasakyti, nes medituodami ir stebėdami savo mintis išmokome išgirsti patys save. Galbūt netgi pradedame priimti kitokią nuomonę taip, kaip anksčiau to negalėjome padaryti.

Taigi, tai nėra tas ar anas, aš ar kiti, tiesa yra ta, kad iš meditacijos mes visi gauname naudos. Mes ne tik patys patiriame vis daugiau ir daugiau vidinės ramybės, bet taip pat dalinamės šia vidine ramybe su kitais.

Ir tai yra geras dalykas visiems.