Būti savimi

Pagalvokite, kiek pastangų ir laiko skiriame norėjimui būtų kitokiais, geresniais ar iš viso naujais žmonėmis. Įsivaizduokite, jeigu tiek pat pasatangų ir laiko skirtume gebėjimui būti savimi, jaustis lengvai ir komfortiškai būnant tuo, kas šiuo metu esame. 

Labai svarbu pripažinti ne tik tai, kad pokyčiai gyvenime yra neišvengiami, bet taip pat ir tai, kad patys turime tobulinti įvairius savo gyvenimo aspektus ir tokiu būdu siekti sveikesnio ir laimingesnio gyvenimo. Bet dabar kalbame ne apie tai. Dabar kalbame labiau apie savo vidinius dialogus ir siužetus. Apie tai, kai įsitraukiame į neproduktyvų galvojimą, fantazavimą, norėjimą būti kitokiu žmogumi ir praleidžiame marias laiko galvodami, kad jeigu tik būtų taip ir taip, tai iš karto viskas būtų gerai.

Ir būtent šis mąstymo šablonas sukelia daugybę streso, daugybę kančios ir daugybę nusivylimo. Taip atsitinka dėl skirtumo tarp realybės ir to, kaip norime kad būtų. Kai tarp šių dalykų yra didelis skirtumas, tai tampa įtampos ir konflikto erdve. 

Žinoma, tai visai nereiškia, kad turime pasiduoti ir nebesiekti dalykų, kurie tiek mums, tiek mūsų artimiesiems neša laimę ir sveikatą.

Tačiau, kai išeiname iš galvojimo ir norėjimo būti kažkuo kitu, kažkuo geresniu ir vietoj to pradedame jausti dėkingumą, pradedame vertinti tai, ką turime šiuo metu, būtent tada ir pradedame gerai jaustis savo kūne, savo “skūroje” ir galų gale savo prote ir su savimi.