Meditacija naudinga ir tiems, kurie nemedituoja

Medituodami, praktinę naudą gauname ne tik patys, bet taip pat ir žmonės mūsų aplinkoje. Todėl motyvacija medituoti gali būti ne tik lengva savijauta, vidinė ramybė, pagerėjusi sveikata ir daugybė kitų naudingų dalykų, bet ir šis altruistinis suvokimas. 

Nesvarbu, ar tai būtų meditacijos praktikos metu, ar kasdieniame gyvenime –  jei labai susitelkiame tik į save ir į savo poreikius – protas tampa ribotas ir siauras. Nors, medituoti galima ir tokiu būdu ir tai yra puiku. 

Tačiau, jei suvoksime, arba paprasčiausiai pripažinsime faktą, kad meditacija suteikia naudą ne tik mums, bet ir aplinkiniams žmonėms – protas iš karto dar labiau atsipalaiduos ir meditacijos praktika taps dar malonesnė, lengvesnė ir laisvesnsė. 

Meditacija naudinga ir tiems, kurie nemedituoja
Meditacija naudinga visiems

Todėl labai svarbu suvokti, kaip tai veikia kasdieniame gyvenime. Pagalvokite, juk jei medituojate, su aplinkiniais jūs bendraujate ramiai ir nuoširdžiai, o visi tie jūsų aplinkos žmonės, savo ruožtu, taip pat bendrauja su daugybe kitų žmonių. Ir tokiu būdu šis ramybės ir nuoširdumo efektas, nuvilnyja tolyn. 

Todėl, jei gebame būti čia ir dabar, neišsiblaškę, ramūs, kantrūs, tolerantiški ir pagarbūs kitiems – tada neabejotinai tą pozityvą ir naudą jaučia ir kiti žmonės. Taip pat ir tie kiti, kurie turės kontaktą su šitais – būtinai pajaus pozityvą.

Todėl visada atsiminkime, kad meditacija yra naudinga mums visiems.