Atidėliojimas

Atidėliojimas. Dažnai pasižadame sau pradėti rytoj, nuo pirmadienio, ypač nuo Naujų metų. Tačiau, dažniausiai taip ir nepradedame. Ir todėl neturime tada, kai to reikia labiausiai. Todėl, žymiai geriau yra pradėti tiesiog dabar. Tai galima pritaikyti ne tik meditacijai, bet taip pat ir daugeliui kitų dalykų gyvenime. Tačiau meditacijai – ypač.

Atidėliojimas
Atidėliojimas

Dažniausiai prioriteto psichinei sveikatai neteikiame todėl, kad šiuo metu mūsų gyvenime vyksta kažkas labai svarbaus arba galvojame, kad fizinė sveikata yra svarbesnė, bet užmiršatme, kad ji tiesiogiai priklauso nuo mūsų emocinės sveikatos. Arba galbūt prioriteto psichinei sveikatai neteikiame todėl, kad paprasčiausiai niekas kitas nemato, o ir mes patys gerai nežinome kas vyksta, todėl galvojame, kad gal tai nėra svarbu iš viso?

Tačiau, tiesa yra ta, kad žymiai didesnė nauda protą treniruoti proaktyviai ir preventyviai. Žymiai, naudingiau yra nelaukti, kol stresas, nerimas ir įtampa užvaldys ir tik tada pradėti medituoti. Ir tik tada bandyti sumažinti pražūtingą dažno arba ilgalaikio streso poveikį sveikatai, santykiams su aplinkiniais ir kitoms gyvenimo sritims.  

Medituojantys ir protą treniruojantys žmonės, atsigauna greitai ir tikrai nepasiekia to taško, kai stresas ar nerimas užvaldo ir pradeda griauti gyvenimą. 

Jei praktikuosime, mokysimės tuos įgūdžius pritaikyti įvairiose gyvenimo  situacijose, tada nepapulsime į emocines duobes, bei jausimės lengvai, kad ir kas aplinkui vyktų.