Vidinė ramybė

Kas yra vidinė ramybė? Tai ką darome, ką turime, arba ką žinome visai neužtikrina pasitenkinimo gyvenimu. Aišku, galime didžiuotis šiais dalykais, bet jei neturėsime vidinės ramybės – kam visa tai aplamai reikalinga?

Todėl, kad ir ką gyvenime darytume – turime rasti atsakymą į šį ypač svarbų klausimą. Tai padės susivokti ir motyvuos daryti viską ką galime, kad rasti ir jausti vidinę ramybę, pasitenkinimą gyvenimu, ar kad ir kaip jūs tai pavadintumėte. 

Pasitenkinimas gyvenimu
Vidinė ramybė ir pasitenkinimas gyvenimu

Pasaulyje labai daug žmonių, kurie turi neapsakomai didelį žinių bagažą, bet dėl įvairiausių priežasčių visai nebūtinai gerai jaučiasi. Taip pat ir daugybė žmonių, kurie turi neapsakomai turtingus gyvenimus, galybę daiktų ir nuosavybių, ir vėl – jie visai nebūtinai yra laimingi ir visai nebūtinai žino kas tai yra vidinė ramybė.

Todėl visiems mums svarbiausia surasti pusiausvyrą. Surasti tuos dalykus, kurie mus įkvepia, kurie meta intelektualius iššūkius, kurie suteikia galimybę siekti savo pašaukimo ir aistros, suteikia galimybę būti pasaulio dalimi. Ir tada, nežiūrint kas esame, ką darome, kur gyvename – visa tai subalansuoti su įgimtu lengvumo jausmu, kuris yra bendražmogiškos patirties dalis.  

Meditacija, proto treniravimas, sąmoningumo, atjautos ir empatijos ugdymas, padeda surasti šią pusiausvyrą gyvenime. Ir tik tada galime mėgautis ir reliatyviu pasauliu, ir proto begalybe.