Meditacija nuotoliniu būdu

Meditacijos efektyvumas neprikauso nuo aplinkos, nuo vietos, ar nuo kitų aplinkybių. Ir tame yra jos universalumas, grožis ir amžinumas. Meditacija nuotoliniu būdu tik dar kartą patvirtina savo universalumą. 

Streso valdymas
Meditacija internetu

Daugelis mūsų gyvename labai įtemptus gyvenimus. Mes turime daugybę atsakomybių, įsipareigojimų ir aplinkui vyksta labai daug dalykų, todėl visada esame įsitraukę ir užimti darymu. Net tada kai neturime ką daryti, dažniausiai galvojame, ką mums reikia padaryti arba ką galėjome padaryti.

Tačiau, kai medituojame, mes žengiame iš šito užburto rato ir paprasčiausiai būname dabartyje. Šioje būsenoje kūnas yra ramus ir mes jaučiamės lengvai su tokiu protu, koks jis yra dabar. Todėl iš pradžių tikrai galime pasijausti kaip ateiviai. Tai yra buvimas, o buvimo patirtis labai smarkiai skiriasi nuo darymo patirties. Todėl nėra taip, kad meditacija yra kažkoks labai keistas dalykas, tiesiog ši būsena labai skiriasi nuo likusio mūsų gyvenimo.  

Bet viso šito grožis yra tame, kad kai nuosekliai treniruojame protą (ir visai nesvarbu ar tai yra meditacija nuotoliniu būdu, ar studijoje, ar bet kokiu kitokiu būdu), šią buvimo patirtį pradedame įnešti į kitas savo gyvenimo sritis. Su laiku, gyvenimo užimtumas ir darymo įtampa tampa ne tokie stresiniai ir mes pradedame jaustis vis lengviau ir lengviau. 

Kaip meditacija nuotoliniu būdu vyksta?

Iš pradžių susideriname meditacijos užsiėmimo datą ir laiką.

Iki sutarto laiko jūs turėtumėte pasiruošti savo erdvę:

  • Paprašyti aplinkinių, kad jūsų netrukdytų;
  • Pasiruošti kėdę, ant kurios galėsite sėdėti tiesia nugara, rankas susidėję ant kelių;
  • Pasiruošti vietą, kurioje atsistoję galėsite nekliudomai į šonus ištiesti rankas ir pakelti jas į viršų;
  • Išjungti garsą ir vibraciją savo telefone;
  • Atkreipti dėmesį, kad apšvietimas, ar saulės šviesa nespigintų į akis;
  • Pasirūpinti muzikiniu fonu (nebūtinai);
  • Pasiruošti vietą patogiai atsisėsti ant žemės (nebūtinai).

Nuotoliniai užsiėmimai yra konfidencialūs ir sesijos metu meditacijos studijoje nieko, išskyrus meditacijos terapeutą, nebus. Nei video, nei audio įrašai, jokia forma, taip pat nebus daromi.

Sutartu laiku aš jums atsiųsiu užsiėmimo nuorodą ZOOM platformoje ir mes greitai, bei saugiai susitiksime internete. Priklausomai nuo jūsų programinės įrangos, ZOOM platforma arba atsidarys iš karto, arba, jungiantis pirmą kartą, sistema paprašys padaryti porą papildomų, paprastų žingsnių.

Nuotoliniams užsiėmimams geriausia naudoti kompiuterį, bet jei norėsite naudoti planšetę, ar telefoną – turėtumėte užsitikrinti, kad jų nereikėtų laikyti rankose.

Meditacija nuotoliniu būdu yra pilnavertė ir taip pat, kaip „gyvi” užsiėmimai studijoje, trunka apie valandą, ar šiek tiek ilgiau.

Apmokėsite po užsiėmimo, per Revolut programėlę, arba pavedimu.