Aiškūs ketinimai ryte gali pakeisti dienos patirtį

Dažnai savaitę pradedame baimindamiesi, ką pirmadienis mums gali atnešti. Tačiau, iš tikrųjų, atsibudę ryte, galime patys pasirinkti – ne, ne tai kas atsitiks dienos bėgyje, nes tai dažniausiai nekontroliuojama, bet koks bus mūsų požiūris į tą dieną, koks bus mūsų požiūris į tai, kas atsitiks tą dieną. Ir būtent tai nulems suvokimą to, kas vyksta, o kaip pasekmė – kaip jaučiamės, dėl to, kas vyksta. 

Nusiteikimas ryte gali pakeisti visą dieną

Ketinimai ir nusiteikimas yra stiprus įrankis, suteikiantis galimybę  dienos bėgyje, ar bet kokioje konkrečioje situacijoje, išlaikyti sąmoningumą ir priimti geriausius sprendimus. 

Ką reiškia nusiteikti? Įprastai, per didžiąją dalį dienos, savaitės, ar mėnesio patirčių judame autopilotu. Vidutiniškai 95% šio laiko! Bet kai turime aiškius ketinimus – žymiai lengviau išlikti sąmoningiems ir būti dabartyje. 

Jei prieš kakią nors veiklą, situaciją, ar tiesiog ryte, prieš dieną nusiteiksime ir turėsime aiškius ketinimus –  tai bus inkaras, prie kurio bet kada galėsime grįžti. 

Pavyzdžiui, dienos bėgyje, kai pavargstame ir pradedame sau sakyti “jau užsiknisau” – būtent tuo metu galime protą sugrąžinti atgal į rytinį  nusiteikimą. Tai puikiai motyvuoja ir suteikia jėgų. 

Be to, labai gerai turėti pasiruošus frazę, ar sakinį, kuriuos galėtume pakartoti sau tada, kai pajausime sunkumą. Pavyzdžiui “aš esu ramus”, arba “aš esu stipri” – bet ką, vienok svarbu, kad tai galėtume sakyti nuoširdžiai ir autentiškai.

Ketinimus geriausia nusistatyti arba medituojant, arba tiesiog kartu su keletu įkvėpimų – iškvėpimų.