Skepticizmas meditacijos atžvilgiu gali būti naudingas

Gal kažką girdėjote apie meditaciją, svarstote kas tai yra ir kaip tai veikia? Gal jaučiatės neužtikintai, ar jums to reikia, o gal iš viso jūsų požiūris į meditaciją yra skeptiškas? Bet būtent tada, kai protas užduoda klausimus ir nori sužinoti, yra idealus laikas pradėti.

Aišku, būtų naudinga, jei skepticizmo nevertintumėte, kaip kažkokio trikdžio, bet galėtumėte šiek tiek perorientuoti tai į sveiką smalsumą. Naudingiausia, kai esame susidomėję ir atviri sužinoti – ar šitas dalykas, kuris vadinasi meditacija gali man padėti, ar negali. Ir jei pernelyg neanalizuodami kas tai yra, galite nuo šios vietos pradėti, tai yra puikus startas. Tiesiog keletą dienų ar savaičių pabandyti ir tokiu būdu surasti atsakymą – ar man, mano santykiams su aplinkiniais ir aplamai mano gyvenimui tai daro kažkokį pozityvų poveikį, ar nedaro?

Labai svarbu, kad viską įvertintumėte be jokių išankstinių nuomonių, o per savo tiesioginę patirtį. Realiai skirtumėte tam laiko ir norėtumėte pamatyti, kas atsitiks, kai paleisite mintis, prielaidas, baimes, o vietoj to stebėsite savo protą tokį, koks jis yra ir treniruosite jį būti čia ir dabar.