Proto ramybė

Vargu bau, ar proto ramybę galime rasti praeities prisiminimuose, arba ateities svajonėse. Tačiau proto ramybę ir lengvumą tikrai galime rasti dabarties momente.

Proto ramybe
Čia ir dabar

Kai atsiduriame sunkiose gyvenimo situacijose, dažnai kyla pagunda įsitraukti į prisiminimus apie kažką gero – kažkokį laiką, kažkokią vietą, kažkokį žmogų. Kitavertus, galbūt fantazuoti apie ateitį – apie kitą vietą, apie tai, kad darau kitus dalykus, o gal net apie tai, kad esu kitas žmogus. Tačiau, tai yra tik bandymas pabėgti iš tos sunkios situacijos, kuri vyksta tiesiog dabar. Nors prote nuo situacijos ir bėgame tolyn –  realybėje vis tiek niekur nepabėgame. Viskas, ką darome, tai tik sukuriame įtampą dėl to, kad realybėje viena, o tai ką prisimename, ar fantazuojame – kita. Ši įtampa sukuria konfliktą prote. Žinoma, mes galime keletą sekundžių, ar minučių ten pabūti, bet galų gale vis tiek turėsime grįžti į tą realią situaciją, kuri vyksta dabar.

Ir tik tada, kai išmokstame priimti dabarties momentą – galime paleisti streso ir įtampos sluoksnį iš proto. Dar daugiau – galime jaustis lengvai, kad ir kokia situacija tai būtų.