Saugi ėjimo meditacija

meditacija einant
Medituoti galima ir einant

Vaikščiojimas yra tiesiog puikus būdas palaikyti sveikatą ir gerą formą. Kai kurie mokslininkai sako, kad būtų tikra revoliucija, jei šiuolaikinis mokslas sugebėtų į tabletę sudėti visas naudas, kurias žmogus gauna per pusvalandį pasivaikščiojimo. 

Bet ar žinojote, kad einant galima medituoti ir tokiu būdu grįžti į harmoniją su savo kūnu ir su aplinka? Ši meditacija veiksme suteikia ir emocinę, ir fizinę naudą. Be to, ėjimo meditacija, per fizines, mentalines ir emocines patirtis, treniruoja sąmoningumą, gebėjimą būti čia ir dabar.

Kaip ir klasikinė meditacija, ėjimo meditacija mažina nerimą, įtampą ir  bendrą streso lygį, stiprina imunitetą, sugrąžina organizmą į homeostazės būseną, kurioje pradeda veikti visi kūno atsistatymo ir savireguliacijos mechanizmai, kurie tiesiog neveikia, kai esame stresinėje būsenoje. 

Didžiausias skirtumas, kuo ėjimo meditacija skiriasi nuo kitų klasikinių meditacijos formų – kai kūnas yra judėjime, daugeliui žmonių lengviau išlaikyti dėmesį ir samoningumą, nei tiesiog ramiai sėdint.