Meditacija pradedantiems

Meditacijos pamokos pradedantiems
Meditacija pradedantiems

Dažniausiai, tai užima šiek tiek laiko, kol medituodami pradedame jaustis patogiai, kol tas sveikas jausmas tampa mums įprastas. Todėl nereikėtų nustebti, jei visokie maži dalykai meditatcijos praktikos pradžioje atrodo šiek tiek iššaukiantys ir neįprasti. 

Daugeliui, kai pirmą kartą gyvenime atsisėdame medituoti, tai taip pat yra ir pirmas kartas gyvenime, kai nebandome apie ką nors galvoti, esame neišsiblaškę, esame visiškai į nieką neįsitraukę ir protui leidžiame paprasčiausiai būti dabartyje. Todėl nenuostabu, kad dėl šio neįprastumo galime pasijausti kaip kitoje planetoje ir taip pat nenuostabu, kad kai kurie žmonės pabandę medituoti, pasijaučia keistai ir nuspręndžia, kad tai ne jiems.

Bet jei galėtume keletą pirmų dienų su tuo keistu jausmu pabūti ir “išjodinėti” tą pirmą nepatogumo pojūtį, būtinai rastume tą vietą savyje, kur ne tik kad jaustumėmės įprastai ir patogiai, bet taip pradėtume jausti ir pozityvių pokyčių potencialą. Be to, labai greitai pajaustumėme kai kurias naudas ir pradėtume šią viso gyvenimo kelionę.